5 tips til de rigtige cykellygter

Jeg har lavet en lille guide til at finde de helt rigtige cykellygter til din cykel. Håber du finder det brugbart 🙂

 1. Vær i god tid!
  I skrivende stund har vi lange lyse dage, men lige pludselig så er det mørkt om morgenen og sent eftermiddag igen – og så står du der uden cykellygter, hvilket både er farligt og ulovligt, så køb dine lygter i god tid! Oftest er cykellygter billigst i de lyse månederne, da efterspørgslen ikke er særlig stor.
 2. Find ud af hvad du har brug for
  En cykel lygte er ikke bare en cykellygte – derfor skal gøre klar over for dig selv, hvad dine behov er. Skal lygterne blot gøre dig synlig? Eller skal de kunne oplyse vejen foran dig i bælgravende mørke? Skal de være med almindelig batterier eller den genopladelige af slagens? Måske du slet ikke gider batterier, og skal derfor kigge efter magnet- eller dynamolygter.
 3. Tal med en ekspert
  Er du i fuldstændig vildrede – så gå til en fagmand. Han vil kunne hjælpe dig og spørge ind til dine behov og finde de helt rigtige cykellygter til dig. Bor du i København og omegn, så kan jeg klart anbefale Cykelexperten.dk – de er både behjælpelige over telefon og i butikken!
 4. Tjek om lygterne er lovlige!
  Ifølge den danske lov, så skal lygter kunne ses fra mindst 300 meters afstand – og det skal batterilygter skulle kunne i mindst fem timer. Oftest er cykellygter oplyst med batterilevetid.
 5. Og husk lige reflekserne!
  Selvom lyset fra lovlige cykellygter kan ses fra siden, så er reflekser bare yderst effektive og meget synlige for billisterne, så snyd ikke dig selv for dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *