Black Friday – cykler

Året suveræn største handelsdag nærmer sig med hastige skridt – Black Friday falder den 23. november 2018 (hvilket er på en fredag, sjovt nok).

Det er den tid på året, hvor der er de allerstørste rabatter og hente!

Derfor er dagen oplagt til køb af en ny cykel, for der kan man virkelig gøre et kup og få en rigtig fed og lækker cykel til få penge. Cykelexperten går all in på Black Friday og kører Danmarks største udsalg af cykler og tilbehør. Så er du på udkig efter produkter i den kategorier, så er det et oplagt sted at kigge.

Facts om det amerikanske fænomen (fra Wikipedia):

Black Friday er fredag efter Thanksgiving (Thanksgiving er den fjerde torsdag i november), ofte betragtes dagen som begyndelsen på julehandlen. I de senere år har de fleste store amerikanske detailhandelsbutikker åbnet dørene meget tidligt og haft tilbud for at sætte gang i feriehandlen, dagen er lignende Boxing Day salget i mange Commonwealth nationer. Black Friday er ikke en feriedag, men i en række amerikanske stater har delstatsansatte dagen som en fridag. Mange ikke-detailhandels-ansatte og skoler holder fri både torsdag og fredag i Thanksgiving.

Dagen har siden 2005 været den travleste shoppingdag i USA.[3] I 2013 shoppede omkring 141 mio. amerikanske forbrugere på Black Friday og brugte i alt 57,4 mia. amerikanske dollar.

Dagens navn stammer oprindeligt fra Philadelphia, hvor det blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af fodgængere og biler som opstod dagen efter Thanksgiving. Brugen af navnet begyndte før 1961 i Philadelphia-området og vandt bredere indpas udenfor Philadelphia omkring 1975. Senere indførte detailhandelsbranchen en alternativ forklaring: At detailhandlerne generelt ikke tjente penge fra januar – november og Black Friday var en markering af det vendepunkt, hvor de begyndte at få sorte tal på bundlinjen.[5][7]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *